Roladki drobiowe z dynią i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą pierś przekroić na 2 cienkie płaty, rozbić i przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstawić.
Dynię podsmażyć na 1 łyżce oleju, przyprawić imbirem, solą i pieprzem.
W osobnych garnkach ugotować ryż i w niewielkiej ilości wody z dodatkiem vegety brokuł podzielony na różyczki.
2.Na rozbite płaty mięsa ułożyć dynię (1/3 odłożyć do ryżu), zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami aby się nie rozpadły i panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć po kilka minut z każdej strony na złotobrązowy kolor.
Ugotowany ryż wymieszać z dynią. Brokuł odcedzić, zostawiając tylko niewielką ilość wody i ewentualnie przyprawić jeszcze do smaku, zmiksować na gładką masę.
Na talerze nakładać ryż, pire z brokuła i na niego roladki.
Komentarze