Drobiowe roladki z mozarellą i brokułami

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przygotowując niedzielny obiad mogę pozwolić sobie na potrawy, które wymagają ode mnie poświęcenia więcej czasu niż w tygodniu. Ostatnio zasmakowały nam roladki z brokułem. Danie tak naprawdę nie jest trudne w wykonaniu, ale należy poświęcić trochę więcej czasu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka 2 średnie

    różyczki brokuła 3 sztuki


    mozarella 1/3 kulki

    przyprawa do kurczaka do smaku

    olej do smażenia

    mąka 3 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Drobiowe roladki z mozarellą i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, oczyścić, przekroić w poprzek na płaty, rozbić, oprószyć przyprawą do kurczaka, odstawić na parę minut. (a najlepiej zrobić to wieczorem poprzedniego dnia).
    Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą i pokroić na mniejsze kawałki.
    Mozarellę pokroić w kostkę.

    2.Na każdym płacie układać trochę brokułów i mozarelli, zwinąć, obtoczyć w mące.

    3.Smażyć roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą ładnego złotego koloru, wtedy zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze ok. 10 minut (żeby były w środku dosmażone).
    Można ewentualnie podlać je wodą, dodać przyprawę uniwersalną, sól, pieprz i zagęścić odrobinkę. Uzyskamy wtedy pyszny sosik.

    4.Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować