Roladki drobiowe z pieczoną dynią

0 (0 ocen)

Typowo jesienne roladki z pieczoną dynią.Serek topiony idealnie współgra smakowo z warzywem zamkniętym w mięsie.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    400g. miąższu z dyni
    100 g. serka topionego śmietankowego w bloczku
    olej rzepakowy z chili
    świeżo mielona sól
    świeżo mielony pieprz
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z pieczoną dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczona dynia 1. Dynię pokroić w kostkę , ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Skropić olejem rzepakowym z chili oraz oprószyć świeżo mieloną solą.
    Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
  • pierś z kurczaka 2. Mięso umyć , osuszyć , podzielić na pojedyncze piersi , oczyścić z błonek.
    Każdą pierś przekroić na pół wzdłuż.
    Rozbić cienko za pomocą foli spożywczej i tłuczka do mięs, oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem.
  • Roladki drobiowe z pieczoną dynią 3. Serek topiony pokroić w paski.
    Na każdy płat mięsa nakładać po całości serek oraz dynię.
  • Roladki drobiowe z pieczoną dynią 4. Zwijać roladki w rulon.
  • Roladki drobiowe z pieczoną dynią 5. Jajka roztrzepać , maczać każdą roladkę w mące , jajkach i bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej , smażyć roladki na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować