Roladki drobiowe

4.5 (154 ocen)

  • 10 min

Pyszne zawijaski z piersi kurczaka z dodatkiem sera, ogórka i papryki

  • 10 min

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    kilka plasterków sera żółtego
    papryka konserwowa
    ogórki konserwowe
    sól
    pieprz
    Do panierowania: jajko
    przyprawa do kurczaka
    przyprawa uniwersalna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe 1. Piersi przekroić wzdłuż i podzielić na 4 części, rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kilka minut.
  • 2. Na mięsie układać ser, ogórek i paprykę, zwinąć, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w roztrzepanym jajku z przyprawami i w bułce tartej.
  • 3. Smażyć na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować