Roladki a'la de'volaille

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne roladki z piersi, na każdą okazję

  • 40 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś
    słoik pieczarek w zalewie naturalnej
    cebula
    łyżka masła
    ok 3 dużych plasterków sera
    ok 3 plasterków szynki konserwowej
    sól ziołowa
    przyprawa do mięs Knorr

    do panierki
    mąka, jajko, bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki a'la de'volaille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyć, osuszyć i pokroić na cienkie plastry wzdłuż
    przyprawić z jednej strony solą ziołową a z drugiej przyprawą do mięs
  • 2. Pieczarki odsączyć z wody, lekko przyprawić pieprzem
    Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle, jak cebulka się zeszkli wrzucić do niej pieczarki i podsmażyć razem ok 5 min
  • 3. Ser i szynkę pokroić na plasterki ok 2 cm.
    Każdy plaster piersi położyć tak, aby na górze była sól ziołowa
    I przygotowujemy następująco:
    plaster piersi, na to plaster sera i plaster szynki praz małą łyżeczkę farszu z pieczarek.
    zwinąć w rulon
  • 4. Każdy rulon obtoczyć w mące i w dłoniach uformować na kształt de'volaille, potem obtoczyć w jajku i w bułce tartej i znowu formować. Jak trzeba to jeszcze raz w samej bułce obtoczyć i ugnieść tak żeby się nie rozwalały.
  • 5. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony

Porady

Nie trzeba używać wykałaczek, szpilek ..... W dłoniach ugniatać rulonik tak, aby wymodelować na wzór de'volaille Świetnie smakują z sosem kurkowym W zależności od okoliczności, można podawać z frytkami, ćwiartkami z ziemniaków, lub gotowanymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować