Rolada ziemniaczana w ciescie francuskim

4.5 (177 ocen)

Tak przygotowaną roladę możemy podać na wiele sposobów.Na ciepłą lub zimną przystawkę czy danie główne z ulubionym ciepłym sosem i sałatką ze świeżych warzyw.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1/2 kg. ugotowanych ziemniaków
    200 g.pieczarek
    3 małe kolorowe papryczki
    6 plastrów sera żółtego u mnie Gouda
    1 łyżka masła
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Przystawki

Rolada ziemniaczana w ciescie francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ugnieść.
    Pieczarki obrać wraz z oczyszczoną papryką pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone warzywa , doprawić , smażyć na rumiano.
  • rolada z warzywami 2. Na cieście francuskim rozsmarować ziemniaki ( można odkroić z ciasta 2 cienkie paseczki które posłużą do dekoracji) , na nie położyć plastry sera żółtego oraz resztę warzyw.
  • zwinięta rolada 3. Roladę zwinąć w rulon , ( udekorować wierzch odkrojonymi paseczkami robiąc krzyżyki)
    Piec ok.35 min.w piekarniku nagrzanym do 18st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować