Pieczeń wieprzowa w ciescie francuskim

4.5 (181 ocen)

  • 2 godz.

ciasto francuski dodaje oryginalności pieczeni rzymskiej :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • opakowania ciasta francuskiego;60 dag mielonej wieprzowiny; 2 jajka; 2ząbki czosnku; 1 cebula;30 dag grzybków leśnych; liśc laurowy,ziele ang.,oregano, gałka muszkatułowa
    Sałatka: 1 papryka;kapusta pekinska, koperek, oliwki czarne; sos wloski
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Pieczeń wieprzowa w ciescie francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mieso mielone przekladamy do miski, dodajemy sól pieprz, troche oregano , gałke , jajka i przecisniety czosnek.
    Cebule pokrojona w kostke smażymy na oleju,dodajemy dodajemy posiekane grzybki, , sól pieprz, dusimy przez pół godziny-studzimy.
    Mase miesna wykładamy na deskę rozkladamy jak placek, na to kładziemy wystudzony farsz cebulowo-grzybowy i zwijamy roladę.
    Ciasto francuskie rozwijamy i przekladamy na nie nasza roladę mięsno-grzybową- zawijamy.Pieczemy na blaszce temp. 180 st.-ok 80min.

Porady

Na gorąco podajemy z wczesniej przygotowana sałatka ; mozna rowniez podawać jako zimną przekąskę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować