Rolada z pieczarkami

4.5 (173 ocen)

  • 50 min

Smaczna soczysta rolada z pieczarkami.

  • 50 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    400 g pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka majeranku
    papryka słodka
    papryka ostra
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą,
    paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę.
    Rozłożyć na płasko w formie prostokąta masę mięsną na foli aluminiowej.
    Cebulę pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, a następnie dodać
    starte na tarce o grubych oczkach pieczarki.
    Smażyć do odparowania wody.
    Dodać sól i pieprz.
    Po przestudzeniu dodać do pieczarek bułkę tartą i wyłożyć na masę mięsną.
    Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią.
    Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa.
    Podawać pokrojoną w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować