Rolada z mięsem mielonym w cieście francuskim

4.49 (153 ocen)

Szybkie i pyszne danie

Składniki:

  • -0,5 kg mięsa mielonego
    -1 cebula
    -3 łyżki bułki tartej
    -1/4 puszki kukurydzy
    -2-3 ogórki konserwowe pokrojone w kosteczkę
    -1 jajko
    -20dag startego zółtego sera
    -przyprawa uniwersalna, sól, pieprz, papryka słodka mielona
    -ciasto francuskie
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z mięsem mielonym w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki prócz sera i ciasta francuskiego połączyć ze sobą.
    Rozwinąć ciasto francuskie, przełożyć na blachę do pieczenia wyłożona papierem do pieczenia.
    Wyłożyć na ciasto masę posypać połową startego sera i ostrożnie zwinąć w roladę.
    Wierzch posmarować jajkiem.
    Wstawić do zagrzanego piekarnika do 200 piec 30 min.
    Po tym czasie posypać roladę resztą startego sera i zapiekać ok 10 min.
    Rolada jest pyszna na ciepło jak i na zimno jako efektowna przekąską na imprezę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować