Rolada z borówkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i pyszne ciasto

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki na biszkopt:
    - 5 łyżek maki
    - 5 jajek
    - 5 łyżek cukru
    - 1 łyżka kakao

    składniki na krem:
    2oo ml mleka
    30 g maki ziemniaczanej
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    150g masła
    borówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Biszkopty

Rolada z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Żółtka wymieszać z cukrem, mąką i kakao. Do masy dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec 20 min w 180st C. Jeszcze ciepły biszkopt zrolować razem z papierem w roladę i zostawić do ostygnięcia.

    Mleko wymieszać z mąką i cukrem, ugotować z tego budyń. Masło utrzeć i dodawać zimny budyń. Z biszkopta ściągnąć papier wysmarować go kremem, dodać borówki i zwinąć w roladę. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać roladę.
    Odstawić na 2h do lodówki.

Porady

Białą czekoladę można zastąpić mleczną lub deserową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Borówki amerykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować