Kiedy nie ma czasu na gotowanie, wtedy zawsze wyręcza ciasto francuskie :) Camembert otulony mięsem mielonym, pieczony w cieście francuskim, do tego jakieś ulubione warzywka i obiad w 25 minut gotowy :)
Camembert otulony mięsem mielonym, pieczony w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa dodać cebulę startą na tarce na drobnych oczkach, dodać przyprawy i majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Ser przekroić wszerz na 2 połówki. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, przez środek ciasta wyłożyć połowę farszu, zostawiać z góry i z dołu po 2,5cm. Na farsz wyłożyć ser, przykryć drugą połową farszu i wyrównać tak, aby cały ser był otulony farszem. Pozostałe ciasto, które nie zostało zakryte mięsem pokroić na ukośne paski o szerokości 2 cm z jednej i drugiej strony mięsa. Powstałe paski zaplątać w warkocz tak, by farsz był miarę szczelnie owinięty. Posmarować całość rozbełtanym jajkiem, posypać sezamem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Smacznego :)
Komentarze