Camembert otulony mięsem mielonym, pieczony w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kiedy nie ma czasu na gotowanie, wtedy zawsze wyręcza ciasto francuskie :) Camembert otulony mięsem mielonym, pieczony w cieście francuskim, do tego jakieś ulubione warzywka i obiad w 25 minut gotowy :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1op ciasta francuskiego, 2op sera camembert, 500g mięsa mielonego ( wołowo- wieprzowego), 1 cebula, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka bazylii, 1 łyżka oregano, 1 łyżka papryki wędzonej, sól i pieprz wg smaku, 1 jajko, 2 łyżki sezamu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Camembert otulony mięsem mielonym, pieczony w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać cebulę startą na tarce na drobnych oczkach, dodać przyprawy i majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Ser przekroić wszerz na 2 połówki. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, przez środek ciasta wyłożyć połowę farszu, zostawiać z góry i z dołu po 2,5cm. Na farsz wyłożyć ser, przykryć drugą połową farszu i wyrównać tak, aby cały ser był otulony farszem. Pozostałe ciasto, które nie zostało zakryte mięsem pokroić na ukośne paski o szerokości 2 cm z jednej i drugiej strony mięsa. Powstałe paski zaplątać w warkocz tak, by farsz był miarę szczelnie owinięty. Posmarować całość rozbełtanym jajkiem, posypać sezamem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować