Rolada z kielbasa

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Mialam ochote na rolada ,wpadlam na pomysl aby zrobic ja w ten sposob .

  • 4 godz.

Składniki:

  • 1,2-1,5 miesa z lopatki
    petko kielbasy np. slaskiej
    sol,pieprz
    majeranek,lisc larowy
    kilka kulek jalowca
    ziele angielskie
    3 zabki czosnku
    2 lyzki musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wędliny

Rolada z kielbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso nalezy umyc ,osuszyc. Rozkrojic na pol ,ale nie do konca -tak aby powstal ladny duzy plat miesa . Delikatnie rozbijamy .
  • 2. Mieso smarujemy "od srodka" musztarda ,doprawiamy sola ,swiezo zmielonym pieprzem i majerankiem. Kladziemy kielbase i zwijamy tak ,aby postala rolada. Zwiazujemy ,aby nam sie nie rozpadla podczas pieczenia .
  • 3. Czosnek przeciskamy przez praske ,dodajemy okolo 1 plaskiej lyzeczki soli ,pieprz ,majeranek ,lyzke musztardy ,mozna dodac 2 lyzki oleju rowniez . Tak powstala mieszanka nacieramy nasz rolade . Ukladamy w naczyniu , obkladamy listkiem laurowym ,jalowcem,pieprzem w ziarenkach . Odstawiamy w chlodne miejsc na okolo 2-3 godz. lub na cala noc.
  • 4. Mieso nalezy obsmazyc na patelni z kazdej strony. Patelnia musi byc dobrze rozgrzana. Nastepnie przekladamy do naczynia do pieczenia i pieczemy pod przekryciem okolo 90 min. w zaleznosci od wielkosci miesa. Temperatura pieczenia 180 st.

Porady

Rolada rownie dobrze smakuje na cieplo ,jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso Pieprz Sól Wędlina Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować