Rolada z indyka z żurawiną i tymiankiem

3.5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Delikatna rolada z żurawiną, serem feta i tymiankiem. Można podawać ją na ciepło lub jako wędlinę na kanapki.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • ok. 900 g pierś z indyka
    200 g sera feta
    200 g żurawiny świeżej lub suszonej
    parę gałązek świeżego tymianku
    sól, pieprz
    papryka słodka i wędzona
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka z żurawiną i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś umyć, osuszyć, rozkroić na dwie części i rozbić delikatnie tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem, papryką słodką i wędzoną.
  • 2. 2. W miseczce rozdrobnić widelcem ser. Na mięsie rozsmarować ser, wyłożyć wypłukane żurawiny i gałązki tymianku. Zwinąć w dość ciasny rulon, owinąć nićmi kuchennymi lub złączyć wykałaczkami. Piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 200 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować