Rolada z indyka z żurawiną i camembert

4.49 (176 ocen)

  • 2 godz.

Mięso tak przyrządzone można podać z ryżem i powstałym sosem lub na zimno jako znakomita wędlina do kanapek bo wiesz co w niej jest.

  • 2 godz.

Składniki:

  • duża pierś z indyka
    10 dag sera camembert
    15 dag suszonej żurawiny
    15 dag suszonych brzoskwiń
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól
    pieprz
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z indyka z żurawiną i camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka naciąć tak aby powstała jak największa płaska powierzchnia. Mięso natrzeć przyprawami. Ser pokroić w plasterki, a brzoskwinie w paski. Ser rozłożyć na mięsie, posypać żurawiną i brzoskwiniami. Filet ciasno zwinąć w roladę i zasznurować bawełnianymi nićmi. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć mięso. Piec 60 – 80 minut (w zależności od grubości rolady) w 180 st. C.
    Po upieczeniu odlać powstały sos i zatrzepać mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Indyk Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować