Rolada z dynią i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wymieszać z chlebem i przyprawami, dobrze wyrobić na jednolitą masę.
Szpinak rozmrożony osączyć z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzać tłuszcz podsmażyć cebulę i czosnek i dodać szpinak, przyprawić do smaku solą i pieprzem po czym ciągle mieszając odparować.
Dynię ugotować w małej ilości wody, odcedzić i zmiksować blenderem, dodać przyprawy i kaszę mannę, na chwile postawić na ogniu i ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia, przykryć pokrywką na ok 10 min.
Na foli spożywczej równomiernie rozłożyć mięsną warstwę, na niej cienko rozłożyć szpinak i jako ostatnią rozłożyć warstwę dyniową.
2. Zwinąć przy pomocy folii i szybko włożyć do formy, skropić oliwą, posypać czerwonym pieprzem i przyprawą do mięs. Piec ok 45 min w temp 200 st
Roladę podałam z makaronem i sosem ostrym pomidorowym oraz surówką.
Komentarze