Rolada z białą czekoladą

5 (154 ocen)

Mój mąż uwielbia to ciasto

Składniki:

  • CIASTO: 5 jaj, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki pszennej, pól łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA: 250 ml kremówki ,2 łyżeczki żelatyny, pół szklanki cukru pudru, cukier, waniliowy, biała czekolada
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wyłóż na dużą blachę. Piec 15 min w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto od razu zwinąć.
  • 2. MASA: Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody, ostudź. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder i waniliowy. Pod koniec ubijania dodaj żelatynę, i wiórki czekolady.
  • 3. Ciasto rozwiń, rozprowadź na nim przygotowaną masę i zwiń. Wierz posyp cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować