Rolada kokosowa

4.5 (172 ocen)

Słodkości dla lubiących kokosy:)

Składniki:

  • 40 dag herbatników petit beurre
    6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
    1 i 3/4 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    20 dag masła
    20 dag wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki drobniutko kruszymy. Zaparzamy kawę w 1 i 1/3 szklanki wrzątku. Wlewamy do herbatników. Dodajemy 3/4 cukru i kakao. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Masło ucieramy z resztą cukru i wiórkami kokosowymi (trochę wiórek zostawiamy na obtaczanie rolady)
  • 3. Na folii spożywczej z masy kawowej formujemy prostokąt grubości ok 2 cm. Smarujemy masą kokosową, zostawiając 1-cm brzegi. Zwijamy. Obtaczamy w reszcie wiórków. Wkładamy na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować