Rogaliki "mini"

4.5 (185 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Kruche i delikatne rogaliki z marmoladą zaspokoją zachcianki niejednego łasucha.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg mąki
    2 margaryny
    4 jajka
    10 dkg drożdży
    ok. 8-10 łyżek śmietany

    Nadzienie:
    słoik marmolady (ok 350g)

    Wierzch:
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Rogaliki "mini" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto posiekać ze sobą, zagnieść ciasto. Odstawić na chwilę do zimna- ok. 30 min.
    Ciasto rozwałkować, pokroić na małe kwadraty o bokach ok. 6x6cm. Każdy listek ciasta położyć przed sobą na kształt rombu i na jeden róg nakładać po odrobinie marmolady. Zwijać do samego końca zaczynając od rogu z marmoladą. Formować rogaliki. Piec 15-20 min. na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować