PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Rogaliki drożdżowe z marmoladąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/03/6c4e9659b6004e36c40088a91136bc329b77c2cb.jpeg36482736http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rogaliki-drozdzowe-z-marmolada-20
Lukier:
szklanka cukru pudru
sok z 1 pomarańczy
mak do posypania
mały słoik marmolady lub dżemu
Sposób przygotowania przepisu:
Rogaliki drożdżowe z marmoladą
1.
Ciasto:
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać pozostałe składniki ciasta, wyrabiać całość ok. 5 minut. Odstawić do wyrośnięcia na pół godziny. Ciasto podzielić na 4 równe kawałki. Każdy kawałek rozwałkować na okrąg, który podzielić nożem do pizzy lub radełkiem na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładać po łyżeczce marmolady i zwijać rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta do wierzchołka, układać na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce.
2.
Gotowe rogaliki odstawić na pół godziny do wyrośnięcia i piec w 170 st. C przez ok. pół godziny, jeszcze ciepłe polukrować lukrem, można posypać makiem.
3.
lukier:
cukier puder utrzeć z sokiem pomarańczowym na gęsty lukier, smarować ciepłe rogaliki.
Porady
rogaliki można także posypać cukrem pudrem
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze