Rogale schabowe

4.51 (146 ocen)

  • 60 min

Takie rogaliki mięsne z lekkim serowo-paprykowym nadzieniem,będą idealne na niedzielny obiadek w gronie rodziny.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
    200 g twarogu półtłustego
    150 g serka pleśniowego
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 łyżka posiekanego koperku
    1/2 czerwonej papryki
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
    zioła prowansalskie
    kminek mielony
    pieprz biały
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Rogale schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem,natrzeć solą i pieprzem.
    Twarożek pokruszyć i połączyć z pokrojonym w kostkę serkiem pleśniowym,dodać koperek,szczypiorek,pokrojoną w kostkę paprykę,przyprawy,doprawić do smaku solą i pieprzem ,wymieszać.
  • 2. Na każdym plastrze rozbitego mięsa układać porcję nadzienia,zwinąć w rulon.po czym uformować kształt rogala.
    Panierować najpierw w mące,potem w rozkłóconych jajkach,a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować