Rogale francuskie z dżemem śliwkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne i szybkie.

  • 15 min

Składniki:

  • op. 350g ciasta francuskiego
    kilka łyżek dżemu ze śliwek
    kilka łyżek mielonych orzechów
    kilka łyżek mleka
    tarta gorzka czekolada


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rogale francuskie z dżemem śliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni , góra dół z wiatrakiem.
    Ciasto formujemy na kształt koła.
    Tniemy na 4 części , a każdą z nich na 3. Jak tort.
    Smarujemy dżemem ( pomijając środek ), posypujemy orzechami i czekoladą.
    Zwijamy od większego boku do środka koła.
    Układamy na blasze, smarujemy mlekiem, posypujemy orzechami.
    Pieczemy 10-12 minut.

Porady

Pyszne jest też nadzienie z dżemu morelowego / brzoskwiniowego oraz kandyzowaną skórką pomarańczową

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować