Rogale francuskie z dżemem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne kruche francuskie rogaliki z nadzieniem truskawkowym, szybkie małe co nie co, do małej czarnej lub jako przekąska dla dzieci do szkoły. Polecam zrobić z podwójnej porcji bo szybko znikają :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    dżem truskawkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rogale francuskie z dżemem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić radełkiem na trójkąty.
  • . 2. Na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę dżemu truskawkowego i zwinąć rogaliki.
  • 3. Rogaliki układać na wyłożonej formie blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Rogaliki piec ok 12 minut.
  • 4. Dowolnie udekorować. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować