Rogale dyniowe z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Drożdże pokruszyc , dodac troche cukru i śmietanę. . Mieszać, aż drożdże się rozpuszczą, odstawić na około 10 minut.
2. Do miski wsypać mąkę, skórkę z pomarańczy, dodać masło i żółtka.Dodąć tez rozczyn drożdzowy i wyrobić gładkie ciasto.
Gotowe ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na okrągły, cienki placek. Każdy placek podzielić na 8 trójkątów, na każdym ułożyć po łyżeczce nutelli. Zwinąć i uformować rogaliki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem lub matą do pieczenia. Przykryć czystą ścierką i odstawić na kwadrans.
3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 18-20 minut.
Po upieczeniu i przestudzeniu polac polewą dyniowo czekoladowa:
4. W rondelku rozpuscic masło , dodąć czekolade i purre z dyni , całosc chwile podgrzac na ogniu. Polewą polac wierzch rogali, odstawić by polewa stężała , smacznego
Komentarze