Rogale dyniowe z nutellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

sa bardzo smaczne:)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1\2 szklanki purre z dyni
    35 g drożdży
    1 łyżka gęstej śmietany 18%
    2 łyżki cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    125 g masła
    2 żółtka
    skórka otarta z pomarańczy
    Nadzenie:
    krem nutella
    Na wierzch :
    1 łyzka purre z dyni
    2 łyzkI masła
    1\2 kostki czekolady białej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Ciastka Rogaliki

Rogale dyniowe z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Drożdże pokruszyc , dodac troche cukru i śmietanę. . Mieszać, aż drożdże się rozpuszczą, odstawić na około 10 minut.

    2. Do miski wsypać mąkę, skórkę z pomarańczy, dodać masło i żółtka.Dodąć tez rozczyn drożdzowy i wyrobić gładkie ciasto.
    Gotowe ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na okrągły, cienki placek. Każdy placek podzielić na 8 trójkątów, na każdym ułożyć po łyżeczce nutelli. Zwinąć i uformować rogaliki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem lub matą do pieczenia. Przykryć czystą ścierką i odstawić na kwadrans.
    3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 18-20 minut.
    Po upieczeniu i przestudzeniu polac polewą dyniowo czekoladowa:
    4. W rondelku rozpuscic masło , dodąć czekolade i purre z dyni , całosc chwile podgrzac na ogniu. Polewą polac wierzch rogali, odstawić by polewa stężała , smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować