Rodzynkowe roladki schabowe

0 (0 ocen)

To ciekawa propozycja by urozmaicić popularnego kotleta schabowego.Jeśli ktoś lubi klasyczne połączenie schabu ze śliwką lub morelą, te roladki na pewno także zyskają jego uznanie.

Składniki:

  • Składniki:
    - 4 porcje (plastry ) schabu na kotlety,
    - 100 g rodzynek,
    - Mąka do obtoczenia roladek
    - 1 cebula,
    - Sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie,
    - Łyżka masła,
    - Dowolny makaron ( u mnie bąbelki),
    - Około 2 łyżki śmietany,
    - Około 0,5-1 łyżki mąki do zagęszczenia sosu,
    - olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rodzynkowe roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smarowanie rodzynkowym farszem 1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem, a następnie odcedzamy. Po odsączeniu odkładamy kilka rodzynek do sosu. Pozostałe miksujemy w blenderze i przekładamy na patelnię. Chwilkę wraz z dodatkiem masła podgrzewamy do odparowania wody.

    Schabowy rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej rozbitej porcji mięsa rozsmarowujemy rozdrobnione rodzynki. Następnie zwijamy roladki. Delikatnie spinamy wykałaczkami, obtaczamy w mące.
    Cebule kroimy w kostkę, rumienimy na oleju, a następnie dokładamy do niej roladki.. Po zrumienieniu roladek podlewamy je wodą (do 0,5 wysokości roladek).
    Dokładamy ziele angielskie i razem dusimy pod przykryciem do miękkości.
    Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je, a sos zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką. . Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dokładamy do niego wcześniej odłożone rodzynki.

  • 2. Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gotowy polewany sosem, a obok układamy pokrojoną w plastry roladkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować