Roladki schabowe

5 (146 ocen)

Pyszne mięsko na niedzielny i świąteczny obiadek.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    1/2 kg mięsa mielonego
    1/2 kg pieczarek
    1 cebula
    1 jajko
    olej do smażenia
    pieprz
    sól
    jajko, mąka i bułka tarta do obtoczenia

    wykałaczki
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe 1. Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem.
  • Roladki schabowe 2. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy.
  • Roladki schabowe 3. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.
  • Roladki schabowe 4. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody.
  • Roladki schabowe 5. Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.

    Roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować