RISSOTTO KURCZAKOWO-SZPINAKOWE

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

....mozna je przygotowac o kazdej porze roku, SMAKUJE WSZYSTKIM DOMOWNIKOM!!!!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi kurczaka: 4 sztuki
    - woreczki ryzu długoziarnistego: 3 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - szpinak swiezy badz mrozony: 1 opakowanie
    - kukurydza: 1 puszka
    - curry w proszku: 0.5 opakowania
    - oliwa: 1 łyżka
    - sól, pieprz do smaku: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rissotto kurczakowo-szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę kroimy w kostke i przesmazamy na tłuszczu.
    Gotujemy ryz.
    Myjemy i kroimy w kostke piersi z kurczaka. Smazymy je na oliwie razem z przyprawa curry. Dodajemy szpinak i dusimy 7 minut.
    Do duzego garnka przekładamy usmazone piersi ze szpinakiem, cebulke, ugotowany ryz, dodajemy kukurydze z puszki (odsaczona), mieszamy wszystko razem i 4 minut dusimy razem. Przyprawic sola i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować