Risotto z łososiem wędzonym

0 (0 ocen)

Proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego smaczne.

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu do risotto
    3 szklanki bulionu warzywnego
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
    3 łyżki masła
    1 szalotka
    1 młoda cukinia
    150 g łososia wędzonego
    50 g startego parmezanu
    natka pietruszki
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z łososiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić drobno posiekaną szalotkę.
  • 2. Wsypać ryż i smażyć ok.3 minuty, dodać wino. Po odparowaniu wlewać po pół szklanki bulionu i mieszać.
  • 3. Cukinię pokroić w półplasterki, dodać do ryżu.Bulion wlewać małymi partiami do momentu ugotowania ryżu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Na koniec dodać ser i pokrojonego łososia. Wymieszać, zdjąć z ognia i posypać natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować