razowe naleśniki z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

pyszna śniadaniowa wariacja na temat naleśników ;)

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto (6 naleśników o średnicy 23cm):
    1 szklanka mąki razowej
    0,5 szklanki mąki tortowej
    2 jajka
    0,5 szklanki maślanki
    0,5 szklanki mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    1 łyżka siemienia lnianego
    1 łyżeczka błonnika owsianego
    3 łyżki oliwy
    1/5 łyżeczki sody
    Szczypta soli
    Farsz:
    3 pieczarki
    6 plastrów sera żółtego gouda
    6 pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Razowe naleśniki z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy do połączenia wszystkich składników. Na rozgrzaną oliwę nalewamy jedną chochlę ciasta i smażymy do zarumienienia z obu stron.
    Po usmażeniu naleśników nakładamy do nich farsz. Najpierw układamy plastry sera, następnie pokrojone w plasterki pieczarki i pomidorki. Całość zawijamy i układamy na talerzu. Następnie umieszczamy nasze naleśniki w mikrofalówce i podgrzewamy przez ok. 2 minuty (aż ser roztopi się). Naleśniki podajemy polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować