Przepis mojego autorstwa na idealną imitację tego pysznego przysmaku:) polecam gorąco!
40 min
Składniki:
- 3 blaty waflowe
- 300g białej czekolady
- 1 duża puszka dobrze schłodzonego mleka kokosowego (potrzebujemy tej bardzo gęstej "śmietanki") ok. 400g
- ok. 100g wiórków kokosowych
- ok. 150g. płatków migdałowych
- ok. 50ml śmietany kremówki (opcjonalnie)
Rafaello - idealne) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.200g białej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
2.Z puszki mleka kokosowego wyjmujemy tylko gęstą masę. Ubijamy mikserem. Dodajemy stopniowo ostudzoną, roztopioną czekoladę. Miksujemy. Jeżeli krem się zważy - nie martwcie się - nie będzie tego widać :) Dodajemy część wiórków kokosowych i mieszamy.
3.Wafle przekładamy kremem, posypujemy migdałami - procedurę powtarzamy i nakładamy ostatni wafel.
4.100g białej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej lub zagotowujemy kremówkę w małym garnku, zestawiamy z ognia, wrzucamy czekoladę i mieszamy do roztopienia.
5.Roztopioną czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i rozsmarowujemy. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego! :)
Komentarze