Rafaello - idealne)

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis mojego autorstwa na idealną imitację tego pysznego przysmaku:) polecam gorąco!

  • 40 min

Składniki:

  • - 3 blaty waflowe
    - 300g białej czekolady
    - 1 duża puszka dobrze schłodzonego mleka kokosowego (potrzebujemy tej bardzo gęstej "śmietanki") ok. 400g
    - ok. 100g wiórków kokosowych
    - ok. 150g. płatków migdałowych
    - ok. 50ml śmietany kremówki (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello - idealne) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 200g białej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
  • 2. Z puszki mleka kokosowego wyjmujemy tylko gęstą masę. Ubijamy mikserem. Dodajemy stopniowo ostudzoną, roztopioną czekoladę. Miksujemy. Jeżeli krem się zważy - nie martwcie się - nie będzie tego widać :) Dodajemy część wiórków kokosowych i mieszamy.
  • 3. Wafle przekładamy kremem, posypujemy migdałami - procedurę powtarzamy i nakładamy ostatni wafel.
  • 4. 100g białej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej lub zagotowujemy kremówkę w małym garnku, zestawiamy z ognia, wrzucamy czekoladę i mieszamy do roztopienia.
  • 5. Roztopioną czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i rozsmarowujemy. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować