Racuszki z jabłkiem i bananem

5 (199 ocen)

Inna wersja tradycyjnych racuchów

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka letniego
    2 jajka
    5 dag drożdży
    mały jogurt naturalny 150 g
    szczypta soli
    2 łyżki cukru
    duże jabłko
    duży banan
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuszki z jabłkiem i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z drożdży,łyżki mąki,łyżeczki cukru i ćwierć szkl. mleka zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać do miski,dodać wszystkie składniki oprócz owoców i wymieszać łyżką.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Odstawić aby wyrosło,gdy podwoi objętość dodać pokrojone w kostkę jabłko i banana pokrojonego w ćwierć talarki ,wymieszać.Smażyć na oleju na złoty kolor.

Porady

Dodatek banana sprawia,że racuchy są słodkie,więc nie jest konieczne posypywanie ich cukrem pudrem chyba,że ktoś lubi słodsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Drożdże Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować