Racuszki z bananem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Te drożdżowe racuszki skrywające banany są idealne na smakowite śniadanie. Wykonanie ich nie zajmuje zbyt wiele czasu, a radość z tempa w jakim znikają z talerzy ogromna:)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1.5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżeczka suszonych drożdży
    2 jajka
    1/2 szklanki ciepłego mleka
    1 łyżeczka octu jabłkowego
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    2 banany
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik
    cukier puder do osypania
    tarta czekolada-ok. 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Śniadanie

Racuszki z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuszki z bananem 1. Składniki ciasta umieszczam w misce, mieszam do uzyskania jednolitego ciasta, nakrywam ściereczka na ok. 20 minut do wyrośnięcia ciasta.Po tym czasie do ciasta dodaje obrane i pokrojone w plasterki banany, mieszam.
  • Racuszki z bananem 2. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, smażę racuszki z ciasta nabieranego łyżką. Racuszki odsączam na papierowym ręczniku, osypuję cukrem pudrem, podaje osypane dodatkowo tartą czekoladą.

Porady

Ciasta na racuszki nie należy kłaść na słabo rozgrzany tłuszcz, racuszki nasiąkną tłuszczem i będą niesmaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować