RACUSZKI UCIERANE

0 (0 ocen)

  • 30 min

ROZPŁYWAJĄ SIE W USTACH NAJLEPSZE PODANE NA GORĄCO

  • 30 min

Składniki:

  • -4 jajka
    -4 łyżki mleka
    -4 płaskie łyżki mąki
    -2 łyżeczki cukru
    -szczypta soli
    -1 łyżka oleju rzepakowego
    -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -20 dag mrożonych owoców lub dżem wieloowocowy
    -można dodać troszkę olejku waniliowego lub śmietankowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki ucierane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0h39pjq 1. -jajka umyj i rozbij oddzielając białka od żółtek
    -żółtka ucieraj trzepaczką z mlekiem dodaj mąkę,i proszek do pieczenia przesiej przez sito wtedy będą pulchniejsze
    -mieszaj aż powstanie gładkie ciasto
    -białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę nie przerywając ubijania dodawaj cukier
    -gdy piana będzie już sztywna dodawaj powoli do ciasta ,delikatnie mieszaj aby ciasto nie upadło
    -dodaj olejek smakowy
    -na patelnię wlej olej i smaż na małym ogniu z obu strn
    -podawaj z owocami lub polane dżemem .Posyp cukrem pudrem i podawaj na gorąco
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować