RACUSZKI NA SODZIE

4.42 (172 ocen)

  • 20 min

Racuszki są pyszne i można je zrobić w każdej chwili -kiedy jest na nie ochota -często je robię jako drugie danie do zupy jarzynowej-ale można też jeść z dżemem lub cukrem pudrem.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 litra zsiadłego mleka lub maślanki,-2 jajka,-mąka -sól,-1 łyżeczka sody.-olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.42 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki na sodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztrzepać jajka,dolać mleko lub maślankę i razem połączyć,dodać sodę i sól oraz mąki tyle aby ciasto było tak gęste żeby można było kłaść łyżką na patelnię.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować