AJERKUCHY – śląskie racuchy serowe

4.48 (199 ocen)

  • 30 min

Świetnie smakują z cukrem pudrem, ulubiona konfitur albo np. masłem orzechowym.Posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka pszenna – 1,5 szkl
    * twaróg półtłusty 2-3 x mielony – 250 g
    * śmietana gęsta 18% – 2 łyżki
    * soda – 1 płaska łyżeczka
    * jajko – 2 szt
    * cukier drobny – 3 łyżki
    * spirytus – 1 kieliszek
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki Ser

Ajerkuchy – śląskie racuchy serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Ser biały rozcieramy ze śmietaną, cukrem , jajkami i spirytusem.

    Dodajemy przesianą z sodą mąkę, mieszamy,

    Na mocno rozgrzanym oleju smażymy na złoto i odsączamy na ręczniku papierowym.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować