racuchy z twarogiem

  • wyświetlono: 1362 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Jest to szybka, pyszna potrawa, doskonała zarówno na obiad (gdy chce się szybko coś zjeść, a nie ma się czasu na coś bardzej pracochłonnego), jak i na gorącą kolację.

ekspert45
  • 5min

Składniki

25 dkg chudego twarogu (klinek)
2 kopiate łyżki mąki pszennej
2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej
1 kopiata łyżka cukru pudru
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki mleka
2 jajka
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

racuchy z twarogiem

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać obie mąki, cukier puder i cukier waniliowy, mleko i żółtka. Wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Dodać do sera. Delikatnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Porady

Racuchy świetnie smakują również na zimno, jak i odsmażane na następny dzień. Trzeba wówczas smażąc trochę mniej je przyrumienić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

twarógw kilka chwilracuchy

Komentarze

Podobne przepisy

Ryżowe pankejki z cukinią i kalarepą

Dodane przez: JustKuchcik

Ryżowe pankejki z cukinią i kalarepą

Nie mając co zrobić z nadmiarem...

Pankejki cukiniowo – marchewkowe

Dodane przez: JustKuchcik

Pankejki cukiniowo – marchewkowe

Pyszne i pełne aromatu warzywne...

Pankejki z groszku  i jabłka

Dodane przez: JustKuchcik

Pankejki z groszku i jabłka

Wariacja na temat pancakes. Tym...

Wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach

Dodane przez: Dalia84

Ziemniaczane kotleciki

Kocham ruskie pierogi, makaron...

image-27ir1yq

Dodane przez: Di gotuje

Kotleciki marchewkowo-twarogowe (ze szczypiorkiem)

Kotleciki są rewelacyjne i idealnie...

Miętowy omlet z sałatką

Dodane przez: JustKuchcik

Miętowy omlet z sałatką

Propozycja na lekki posiłek podany...