racuchy z twarogiem

  • wyświetlono: 2361 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Jest to szybka, pyszna potrawa, doskonała zarówno na obiad (gdy chce się szybko coś zjeść, a nie ma się czasu na coś bardzej pracochłonnego), jak i na gorącą kolację.

ekspert45
  • 5min

Składniki

25 dkg chudego twarogu (klinek)
2 kopiate łyżki mąki pszennej
2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej
1 kopiata łyżka cukru pudru
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki mleka
2 jajka
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

racuchy z twarogiem

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać obie mąki, cukier puder i cukier waniliowy, mleko i żółtka. Wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Dodać do sera. Delikatnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Porady

Racuchy świetnie smakują również na zimno, jak i odsmażane na następny dzień. Trzeba wówczas smażąc trochę mniej je przyrumienić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

twarógw kilka chwilracuchy

Komentarze

Podobne przepisy

BABA ZIEMNIACZANA Z TWAROGIEM z Kresów.

Dodane przez: duszek

BABA ZIEMNIACZANA Z TWAROGIEM

Dziś polecam BABĘ ZIEMNIACZANĄ...

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Dodane przez: emalitowska

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

mięciutkie,pachnące i smaczne.Prawdziwe...

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Dodane przez: anka1988

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Racuszki robię z różnymi dodatkami,...

Racuchy z kapustą

Dodane przez: Jaga85

Racuchy z kapustą

Te chrupkie, pikantne racuszki...

Kopytka z ziemniaków i twarogu

Dodane przez: pierniczkowo

Kopytka z ziemniaków i twarogu

Mięciutkie, żółciutkie kopytka...

knedle z twarogiem

Dodane przez: pati197799

Knedle z twarogiem

bardzo je lubię z masełkiem i bułką...