racuchy z twarogiem

  • wyświetlono: 1429 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Jest to szybka, pyszna potrawa, doskonała zarówno na obiad (gdy chce się szybko coś zjeść, a nie ma się czasu na coś bardzej pracochłonnego), jak i na gorącą kolację.

ekspert45
  • 5min

Składniki

25 dkg chudego twarogu (klinek)
2 kopiate łyżki mąki pszennej
2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej
1 kopiata łyżka cukru pudru
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki mleka
2 jajka
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

racuchy z twarogiem

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać obie mąki, cukier puder i cukier waniliowy, mleko i żółtka. Wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Dodać do sera. Delikatnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Porady

Racuchy świetnie smakują również na zimno, jak i odsmażane na następny dzień. Trzeba wówczas smażąc trochę mniej je przyrumienić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

twarógw kilka chwilracuchy
 

Komentarze

Podobne przepisy

pierogi z truskawkami

Dodane przez: wiola

Truskawkowe pierogi z kaszą jaglaną

Polane sosem truskawkowym smakują...

Makaron z zielonym pesto bazyliowo czosnkowym z orzechami nerkowca

Dodane przez: beciiaaa

Makaron z zielonym pesto bazyliowo czosnkowym...

A teraz makaron przygotowanym...

Piramidki z kurczaka z wrzywami i mozzarellą

Dodane przez: beniawojt

Piramdki z kurczaka z wrzywami i mozzarellą

Smakowity pomysł na wykwinty obiad,który...

Mielone po chińsku

Dodane przez: P_Aneta

Mielone po chińsku

Kolejny pomysł na mielone inaczej....

kluski leniwe

Dodane przez: wiola

Kluski leniwe

Uwielbiają je nie tylko dzieci

Kurczak z młodą kapustą w schabie

Dodane przez: beniawojt

Kurczak z młodą kapustą w schabie

Doprawione i soczyste podudzia...