racuchy z twarogiem

4.5 (200 ocen)

  • 5 min

Jest to szybka, pyszna potrawa, doskonała zarówno na obiad (gdy chce się szybko coś zjeść, a nie ma się czasu na coś bardzej pracochłonnego), jak i na gorącą kolację.

  • 5 min

Składniki:

  • 25 dkg chudego twarogu (klinek)
    2 kopiate łyżki mąki pszennej
    2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej
    1 kopiata łyżka cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne

Racuchy z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać obie mąki, cukier puder i cukier waniliowy, mleko i żółtka. Wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Dodać do sera. Delikatnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Porady

Racuchy świetnie smakują również na zimno, jak i odsmażane na następny dzień. Trzeba wówczas smażąc trochę mniej je przyrumienić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować