RACUCHY TWAROGOWE

5 (145 ocen)

  • 15 min

Mini smażone serniczki z rodzynkami. Pyszne

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    20 dag tłustego twarogu
    2/3 szklanki mąki
    1/2 szklanki mleka
    opakowanie cukru waniliowego
    2 łyżki cukru
    1 pomarańcza
    olej do smażenia
    3 łyżki rodzynek
    2 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Dodaj cukier, cukier waniliowy, miksuj. W drugiej misce wymieszać żółtka z mąką i twarogiem. Wymieszać, dodać mleko, wymiksować do gładkości ciasta. Dodaj ubitą pianę, delikatnie wymieszać, dodac rodzynki, startą skórkę z 1/3 pomarańczy, wymieszać. Łyżką nakładać na olej, smażyc na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, wystudzić posypać wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki Ser biały Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować