TWAROGOWE RACUCHY

5 (199 ocen)

  • 30 min

Przepis wynalazłam kilka lat temu w ''Tinie''. Moja rodzinka je uwielbia i są bardzo szybkie w wykonaniu:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    25 dkg twarogu półtłustego
    3 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    0,5 szkl. mleka
    2/3 szkl. mąki
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Twarogowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • twarogowe racuchy 1. Żółtka,cukier,ser i cukier waniliowy włożyć do miski.
  • twarogowe racuchy 2. Ubić białka z odrobiną soli.
  • twarogowe racuchy 3. Wszystko razem zmiksować.
  • twarogowe racuchy 4. Masę twarogową zmiksować z mlekiem i mąką na końcu delikatnie wymieszać z ubitymi białkami.
  • twarogowe racuchy 5. Porcje ciasta wkładamy na gorący olej formując racuchy.Smażymy 2-3-min. z obu stron.

Porady

Racuchy można posypać cukrem pudrem lub polać sosem czekoladowym.Wtedy proponuję dodać mniej cukru ponieważ mogą być za słodkie. Z tej porcji wychodzi około 25 racuchów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować