Racuchy Twarogowe z Ryżem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mięciutkie i bardzo smaczne,można podawać z domową konfiturą lub śmietaną,fajne połączenie,to najnowsza propozycja na deser lub kolację dla najmłodszych :-)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół woreczka ugotowanego ryżu
    200 g twarogu półtłustego
    1 jajko
    szczypta soli
    2 łyżki cukru brązowego
    cukier waniliowy
    mąka pszenna 4-5 łyżek

    Dodatkowo:
    mąka do panierki
    olej do smażenia
    domowa konfitura lub śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy twarogowe z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy Twarogowe z Ryżem. 1. Kostkę twarogu rozgniatamy widelcem w misce,wsypujemy ugotowany,zimny ryż,cukry,wbijamy jajko ze szczyptą soli,oraz wsypujemy mąkę,całość mieszamy widelcem.Mąkę wsypujemy tyle,żeby można było w rękach ulepić racuszki.
    Formujemy z masy kulki,obtaczamy w mące i spłaszczamy jak klopsy,następnie wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoto.

Porady

Podajemy z domową konfiturą,lub kwaśną śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować