Rabarbarowy budyń

5 (161 ocen)

  • 30 min

Zaskakujący w smaku, lekko kwaskowaty ,pyszny

  • 30 min

Składniki:

  • -1szkl. pokrojonego rabarbaru
    -1/2 szkl. wody
    -1 szkl. mleka
    -3/4 szkl. cukru
    -4 łyżki mąki ziemniaczanej
    -1 żółtko
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rabarbarowy budyń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar zalewamy woda ,dodajemy cukier i gotujemy aż rabarbar się rozpadnie. Musu wychodzi 1 szkl.
  • 2. Mleko mieszamy z żółtkiem i mąką, wlewamy do gotującego musu rabarbarowego. Gotujemy budyń
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ziemniaczana Mleko Rabarbar Żółtko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować