Muffinki to niewinnie wyglądające babeczki, które wspaniale smakują oraz cudownie prezentują się na stole. :) Wielkim plusem jest zasadniczo krótki czas przygotowania. Można do nich dodać owoce, kawałki czekolady, bakalie - co tylko chcemy. Zawsze się udają i są przepyszne! :)
0 (0 ocen)
Porady
Zanim zaczniemy sporządzać ciasto, włączamy piekarnik, aby w tym czasie się rozgrzał. Zamiast kawałków czekolady do muffinek możemy dodać owoce sezonowe, np maliny, borówki, poziomki. Wówczas raczej nie mięszamy ich z ciastem a nakładamy pomiędzy dwie warstwy ciasta w formie przed upieczeniem. Muffinek nie musimy dekorować polewą kakaową. Równie dobrze możemy posypać je cukrem pudrem, bądź też przed pieczeniem posypać je kawałkami krówek (najlepiej tych suchych, które uprzednio drobno pokroimy) wówczas tworzą bardzo aromatyczną ( a i słodką) skorupkę.
Komentarze