MUFFINKI MAŚLANKOWE Z CZEKOLADĄ

4.43 (214 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zrobiły prawdziwą furorę!

Są niesamowicie pyszne - delikatne, lekkie i puszyste, a w środku i na zewnątrz obficie wypełnione kawałkami mlecznej czekolady.

Fantastyczne!

Gwarantuje, że jak spróbujcie staną się Waszymi ulubionymi!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 12 szt )

    SUCHE:

    * maka pszenna - 1,5 szkl

    * cukier - 2/3 szkl

    * proszek do pieczenia -  1 lyżeczka

    * soda - 1 łyżeczka

    * sól- 1 szczypta

    MOKRE:

    * maślanka - 1 szkl / 250 ml

    * olej - 0,5 szkl

    * jajko L - 1 szt

    DODATKOWO:

    * mleczna czekolada - 150 g
Wystaw ocenę:

4.43 (214 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki maślankowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MUFFINKI MAŚLANKOWE Z CZEKOLADĄ 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    W osobnych miseczkach mieszamy składniki suche i mokre.

    Wsypujemy suche do mokrych i mieszamy, aż się połączą.

    Dodajemy 3/4 posiekanej czekolady i kilka razy mieszamy łyżką.

    Nakładamy do foremki wypełnionej papilotkami do 3/4 wysokości.

    Pieczemy ok. 20 minut w 180C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować