Pyszne Canneloni z mięsem mielonym i szpinakiem

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób

Danie jest pyszne i bardzo sycące. Idealnie nadaje się na obiad, jak również na podwieczorek. Gorąco polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni ( ok. 18-20 rurek),
    ok. ½ kg mięsa mielonego,
    jajko,
    cebula,
    ok. 250 dkg szpinaku ( może być mrożony lub świeży) ,
    10 dkg sera żółtego – starty, lub pokrojony w drobną kostkę,
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    1 mała śmietana 18%
    3 ząbki czosnku, lub czosnek granulowany,
    sól, pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Pyszne canneloni z mięsem mielonym i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć. Do mięsa dodać przyprawy, jajko i szpinak, podsmażoną cebulę, czosnek zgnieciony przez praskę oraz przyprawy i wyrobić na jednolitą masę. Powstałą masa napełnić rurki. Wypełnione rurki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem przygotowanym z koncentratu, śmietany i odrobiny wody (musimy przygotować taką ilość sosu aby wystarczył na pokrycie w naczyniu wszystkich rurek). Włożyć do nagrzanego do ok. 180 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie posypać rurki startym żółtym serem i jeszcze zapiekać kolejne 20 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować