Puvruna - specjał Piemontu

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Dwaj łakomi Włosi Carluccio i Contaldo podsunęli mi pomysł na wypróbowanie tego genialnego przepisu. Łączy on w sobie wszystkie warzywne smaki Włoch. Może być dodatkiem do dań mięsnych, ja jadłam go j

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 duże czerwone papryki,
    2 duże zielone papryki,
    1 cebula,
    2 drobno posiekane ząbki czosnku,
    pół kilo pomidorów i kilka łyżek passaty pomidorowej,
    sól i pieprz do smaku,
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puvruna - specjał piemontu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokroić w paski a cebulę w plastry.
    Wszystko włożyć do garnka, dodać czosnku i oliwy.
    Gotować pod przykryciem. Po zagotowaniu zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodać sól i pieprz. Gotować jeszcze przez 20 minut.
    Najlepiej podawać na ciepło jako danie główne lub jako przystawkę.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Papryka Passata pomidorowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować