Specjał krabowo-selerowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do zrobienia tej przepysznej sałatki potrzebne są tylko cztery składniki. Nikt się jej nie oprze, nawet największy wybredny delikwent!

  • 30 min

Składniki:

  • duży pęk selera naciowego
    2 słoiki selera konserwowego (u mnie Seler wyborny firmy Rolnik po 270g słoik)
    2 opakowania mrożonych lub niemrożonych paluszków z surimi (u mnie paluszki firmy Marineri po 250g opakowanie)
    6 łyżek stołowych majonezu (u mnie Kętrzyński)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Specjał krabowo-selerowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy niezbędne składniki 1. Przygotowujemy selera naciowego, którego dokładnie płuczemy, selera konserwowego i paluszki surimi które wyjmujemy z opakowania i usuwamy z każdego folię.
  • Kroimy selera naciowego 2. Selera naciowego dokładnie rozdzielamy. Usuwamy z niego zielone listki. Kroimy w małe talarki (jak najdrobniej). Wrzucamy do miski.
  • Kroimy selera konserwowego 3. Selera konserwowego wyjmujemy ze słoiczków na sitko i odsączamy nadmiar zalewy. Przekrajamy na 1-2cm części. Wrzucamy do miski.
  • Kroimy paluszki surimi 4. Paluszki surimi po rozmrożeniu i rozpakowaniu kroimy każde wzdłuż i w poprzek w małą kosteczkę. Wrzucamy do miski.
  • Mieszamy składniki z majonezem 5. Pokrojone składniki łączymy majonezem.

Porady

Z mrożonych paluszków surimi, folię najlepiej usuwać jeszcze jak będą zmrożone wtedy bez problemy można paluszki z niej "wycisnąć".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować