Puszyste obwarznki z ziemniaków z kieszonkami z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć.
2.Dodać żółtko i całe jajko wymieszać na jednolitą masę. Przyprawić solą i pieprzem.
3.Masę nałożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki.
4.Blachę posmarować masłem wycisnąć obwarzanki. Piec 15 minut w
temp 200 stopni.
5.Na patelni przesmażamy szpinak pod koniec dodajemy 2 łyżki
śmietany, masło doprawiamy solą i pieprzem,smażymy do uzyskania
zwartej masy.
6.Paprykę wkładamy do nagrzanego 200stopni piekarnika pieczemy około 25
minut. Papryka będzie gotowa kiedy skórka będzie odchodzić.
Obieramy ze skórki,kroimy na paski.
7.Pierś z kurczaka myjemy następnie osuszamy nadcinamy delikatnie
środek by powstała kieszeń. tak by nie przeciąć piersi.
8.Kieszeń nadziewamy paskami papryki, szpinakiem i paseczkami pomidorów
suszonych. Delikatnie zamykamy posypujemy przyprawą do soczystego
kurczaka z papryką i rozmarynem .
9.Tak przygotowaną pierś z kurczaka wkładamy do torebki do smażenia na patelni, odstawiamy na pół godziny.
10.Rozgrzewamy patelnię grillową kładziemy torebkę z nadziewaną
kieszonką z piersi kurczaka. Smażymy na wolnym ogniu 10-15 minut.
11.Na talerzu układamy mix sałat Fit&Easy pokrojoną kieszonkę z
piersi, obwarzanki z ziemniaków następnie robimy dekoracje.
Komentarze