Kotleciki z ziemniaków

5 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane kotleciki możemy podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie polane sosem. Jest to również świetny sposób na wykorzystanie ziemniaków które nam zostają z poprzedniego dnia.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok 1-1,5 kg ziemniaków
    1 jajko
    1 szklanka startego żółtego sera
    Sól,pieprz
    Zioła prowansalskie

    Jajko do obtoczenia
    Bułka tarta do obtoczenia
    Tłuszcz do smazenia
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dania z ziemniaków

Kotleciki z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, ser i przyprawy dokładnie wymieszać. Formować nieduże kotleciki, obtoczyć w jajku i bułce tartej smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki gotowane Jajka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować