Puszyste kotleciki z filetów z kurczaka

4.5 (178 ocen)

Kotleciki są puszyste i niezwykle smaczne, polecam!

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka (około 40 dag)
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka magi
    1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puszyste kotleciki z filetów z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na małe kostki i dodać do niego magę, olej, pieprz oraz słodką paprykę i wstawić składniki do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Kolejnego dnia dodać do mięsa 2 żółtka, ubitą pianę z białek oraz mąkę ziemniaczaną. Całość wymieszać i kłaść łyżką na rozgrzanej tłuszczem patelni. Smażyć kotleciki z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować