PUSZYSTA BABKA Z ORZECHAMI

4.44 (171 ocen)

  • 1 godz. 30 min

PUSZYSTA BABKA Z ORZECHAMI KTÓRA DŁUGO ZACHOWUJE WILGOTNOŚĆ I PUSZYSTOŚĆ.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 2 i 1/4 szkl. mąki
    - 2 łyżeczki proszku
    - 5 jajek
    - 1,5 szkl. cukru
    - 3/4 szkl. oleju
    - 2/3 szkl. mleka
    - łyżeczka ekstraktu waniliowego lub aromatu waniliowego
    - szkl. posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.44 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysta babka z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180*c. Żóltka utrzeć z cukrem, olejem i ekstraktem waniliowym. Powoli dodawać połowę mleka i połowę mąki cały czas miksując i znów resztę mleka i mąki.
    Białka ubić na sztywno. 1/4 piany dodać do masy i delikatnie wmieszać i następnie resztę ubitych białek. Wsypać posiekane orzechy i wymieszać.
    Piec ok. 1 godz. do tzw. suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować