Puszysta Babka

  • wyświetlono: 1545 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Szybkie co nieco idealne do kawy :)

riri32
  • 70min

Składniki

4 duże jaja
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki tortowej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny Palmy rozpuszczonej
aromat cytrynowy
1 1/2 łyżki kakao

Sposób przygotowania przepisu:

Puszysta Babka

  • Puszysta Babka 1. Margarynę rozpuścić w kąpieli wodnej nie studzić.
    Jaja utrzeć z cukrem dodając stopniowo wymieszane mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Miksować na wolnych obrotach wlewając ciepłą rozpuszczoną margarynę. Na koniec dodać kilka kropelek aromatu cytrynowego. Odlać 1/3 ciasta i dodać kakao dokładnie miksując składniki. Keksówkę 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlewać najpierw jasną potem ciemną warstwę ciasta . Piec w temp. 180 stopni ok 45-50 minut. Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem lub polać czekoladą. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Puszysta babka cytrynowa

Dodane przez: BARB

Puszysta babka cytrynowa

Idealna na Wielkanocny stół, zawsze...

BABKA CYTRYNOWA PUSZYSTA

Dodane przez: renom

BABKA CYTRYNOWA PUSZYSTA

Babka jest wyśmienita jej aromat...

BABKA Z ORZECHAMI

Dodane przez: zuzka8513

PUSZYSTA BABKA Z ORZECHAMI

PUSZYSTA BABKA Z ORZECHAMI KTÓRA...

image-2avo06f

Dodane przez: katrinaM24

puszysta babka wielkanocna na maślance z...

wspaniała babka, idealna na Wielkanoc

Puszysta babka z rodzynkami o migdałowym aromacie

Dodane przez: Smakchwili

Puszysta babka z rodzynkami o migdałowym...

Niezawodna, puszysta i niesamowicie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE