Puree z buraków z jabłkami

4.5 (153 ocen)

  • Średni

Buraki inaczej

  • Średni

Składniki:

  • - burak (ćwikłowy): 5 sztuk
    - jabłko: 4 sztuki
    - margaryna (stopiona): 2 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - śmietana (kwaśna): 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Puree Przystawki

Puree z buraków z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i jabłka obrać i utrzeć na grubszych oczkach tarki. Włożyć do garnka razem z sokiem, który wypuściły na stopioną margarynę. Posolić, dodać soku z cytryny, cukru do smaku i dusić na wolnym ogniu około pół godziny. Na koniec dolać śmietanę, rozbitą z łyżką mąki i po zagotowaniu podawać na buraczkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować